Na základe získaných výsledkov z krvi, ktoré Vám budú inetrpretované odborným lekárom a následného obmedzenia alebo úplného výlúčenia konzumácie konkrétnej potraviny odstránite zdravotný problém, s ktorými ste si dlho nevedeli poradiť.
Potravinová alergia je prudká reakcia tela na určité potraviny. Prejavuje sa zvyčajne okamžite po zjedení alergénu v podobe miernej reakcie až po závažnú, život ohrozujúcu. Pri alergii nemôže pacient zvyčajne zniesť ani malé množstvo intolerantnej potraviny bez toho, aby sa prejavila reakcia - vďaka tomu, je ju veľmi ľahké diagnostikovať.
Intolerancia nastáva, ak má telo problémy s trávením určitého druhu potravín alebo niektorých látok obsiahnutých v potravinách. Nástup jej príznakov je zvyčajne pomalší a môže byť oneskorený aj o niekoľko hodín po zjedení problematickej potraviny. Príznaky môžu trvať niekoľko hodín, dokonca aj do ďalšieho dňa a niekedy aj dlhšie. Problémom potravinovej intolerancie je jej ťažká rozpoznateľnosť. Často trvá veľmi dlho, než človek zistí, aké jedlo mu práve robí ťažkosti. Môže sa totiž jednať nielen o samotné potraviny, ale tiež o rôzne konzervanty.
Intolerancia na niekoľko potravín naraz alebo skupiny potravín, nie je nezvyčajná. Niektorí ľudia môžu tolerovať určité množstvo intolerovanej potraviny, ale v prípade, že jej zjedia príliš veľa (alebo príliš často) sa objavia nepríjemné príznaky.
Upozornenie: ak sa nekonzumovala určitá potravina počas posledných troch mesiacov test ju pravdepodobne vyhodnotí ako normálnu kvôli nízkej úrovni protilátok.
Akné, stavy úzkosti, hnačka, astma, bolesti hlavy, migrény, bronchitída, celiakia, depresia, gastritída, hyperaktivita, chronický únavový syndróm, nadváha, nadúvanie, neplodnosť, nespavosť, potenie, oslabená imunita, porucha pozornosti, problémy s váhou, zápcha, svrbenie kože, zadržiavanie vody v tele, zápal kĺbov, zápalové ochorenia čreva...
Kravské mlieko, pšenica, vajíčka, kvasnice, oriešky, hrach, fazuľa, kukurica, pistácie, marhule, kapusta, kakao, čerešne, grapefruit.
14 dní pred odberom dočasne vysaďte lieky na ovplyvnenie imunitného systému (antibiotika, lieky na alergie, kortikoidy). Ak takéto lieky užívate, konzultujte s indikujúcim lekárom.
Vstupná konzultácia a následný odber krvi. Po obdržaní výsledkov krvných testov cca do 3 týždňoch prebehne analýza výsledkov lekárom. Klient bude následne kontaktovaný za účelom výstupnej konzultácie, kedy budú klientovi interpretované výsledky - klient obdrží rozpis jednotlivých tolerantných/intolerantných potravín a návrhy alternatív za vylúčené potraviny.
Balík vyšetrení zameraný na 54 alergénov, ktoré najčastejšie spôsobujú potravinové intolerancie.
zelenina: mrkva, paradajka, pórová zmes (pór, pažítka), sladký zemiak, tekvica hokaido, zemiak, zmes cibúľ (cibuľa, šalotka), zmes húb (hliva ustricová, šampiňón, huby šiitake, kuriatko jedlé),
strukoviny: sója, šošovica, zmes fazúľ (biela, zelená, záhradná),
obilniny obsahujúce lepok: lepok, jačmenná múka, ovsené otruby, pšeničná múka, ražná múka, špaldová múka,
bezlepkové obilniny a ich alternatívy: kukurica, pohánková múka, proso, ryža,
mliečne produkty a vajíčka: beta-laktoglobulín (kravské mlieko), bielok (slepačí), kazeín, kozie mlieko/kozí syr, kravské mlieko, ovčie mlieko/ovčí syr, žĺtok (slepačí),
mäso: bravčové, hovädzie, slepačie,
čerstvé ovocie: banán, figa, jablko, kivi, zmes hrozna (modré, biele, sušené hrozienko),
ryby a morské plody: losos, treska, tuniak, zmes garnátov (kreveta červenopása, garnáty),
bylinky a korenie: cesnak, horčičné semienka,
orechy a semená: arašidy, ľanové semienka, lieskový orech, mandľa, vlašský orech,
iné: čierny čaj, kakaové bôby, káva, med, zmes kvasníc (pekárske, pivovarské).
Balík vyšetrení zameraný na 108 alergénov, ktoré spôsobujú potravinové intolerancie:
zelenina: artičoka, baklažán, brokolica, cuketa, červená kapusta, cvikla, kaleráb, mrkva, oliva, paprika, paradajka, pórová zmes (pór, pažítka),sladký zemiak, šalátová uhorka, špargľa, špenát, valeriánka poľná, zeler, zemiak, zmes cibúľ (cibuľa, šalotka), zmes húb (hliva ustricová, šampiňón, huby šiitake, kuriatko jedlé), zmes húb (suchohríb, hríb smrekový), zmes listových šalátov (hlávkový, ľadový),
strukoviny: cícer, cukrový hrášok, sója, šošovica, zmes fazúľ (biela, zelená, záhradná),
obilniny obsahujúce lepok: lepok, jačmenná múka, ovse- né otruby, pšeničná múka, ražná múka, špaldová múka,
bezlepkové obilniny a ich alternatívy: amarant, kukurica, pohánková múka, proso, quinoa, ryža,
mliečne produkty a vajíčka: bielok (slepačí), jogurt, kozie mlieko/kozí syr, kravské mlieko, ovčie mlieko/ovčí syr, žĺtok (slepačí),
mäso: bravčové, hovädzie, jahňacie, morčacie, slepačie,
čerstvé ovocie: ananás, banán, broskyňa, citrón, čerešňa, datľa, grapefruit, hruška, jablko, jahoda, kivi, marhuľa, nektárinka, pomaranč,slivka, melón vodový, zmes hrozna (modré, biele, sušené hrozienko),
ryby a morské plody: losos, mečúň obyčajný, pstruh, rak riečny, sardela, solea obyčajná, treska, tuniak, mušľa venus, zmes garnátov (krevetačervenopása, garnáty),
bylinky a korenie: bazalka, cesnak, čili, horčičné semienka, chren, korenie (čierne, biele), muškátový orech, ore- gano, petržlen, rozmarín,škorica, tymián, vanilka, zmes mäty (mäta pieporná, mäta),
orechy a semená: arašidy, kešu orech, kokosový orech, ľanové semienka, lieskový orech, mak, mandľa, pistácia, sezam, slnečnicové semienka,vlašský orech,
iné: čierny čaj, kakaové bôby, káva, med, zmes kvasníc (pekárske, pivovarské).
Balík vyšetrení, ktorý zahŕňa 216 alergénov spôsobujúcich potravinové intolerancie.
zelenina: artičoka, baklažán, bambusové výhonky, biela kapusta, brokolica, cuketa, čakanka, červená kapusta, cvikla, čínska kapusta, fenikel, kaleráb, karfiol, kel hlávkový, kel kučeravý, list viniča, mangold, maniokový koreň, mrkva, oliva, paprika, paradajka, pórová zmes (pór, pažítka), reďkovka, rukola, ružičkový kel, sladký
zemiak, snehový hrášok, šalátová uhorka, špargľa, špenát, tekvica hokaido, topinambur, valeriánka poľná, zeler, zemiak, zmes cibúľ (cibuľa, šalotka), zmes húb (hliva ustricová, šampiňón, huby šiitake, kuriatko jedlé), zmes húb (suchohríb, hríb smrekový), zmes listových šalátov (hlávkový, ľadový),
strukoviny: bôb obyčajný, cícer, cukrový hrášok, fazuľa mungo, sója, šošovica, zmes fazúľ (biela, zelená, záhradná),
obilniny obsahujúce lepok: lepok, jačmenná múka, ovsené otruby, pšeničná múka, ražná múka, semolinová múka, špaldová múka,
bezlepkové obilniny a ich alternatívy: amarant, kukurica, pohánková múka, proso, quinoa, ryža,
mliečne produkty a vajíčka: beta-laktoglobulín (kravské mlieko), bielok (slepačí), camembert, ementál, jogurt, kazeín, kefír, kozie mlieko/kozísyr, kravské mlieko, maslo, mozzarella, ovčie mlieko/ovčí syr, tavený syr, tučný tvaroh, cottage cheese, žĺtok (slepačí),
mäso: bravčové, hovädzie, husacie, jahňacie, kačacie, konské, kozie, králičie, morčacie, mäso z perličky, prepeličie, pštrosie, slepačie, srnčie,
čerstvé ovocie: ananás, avokádo, banán, bobule goji, broskyňa, brusnica, citrón, čerešňa, černica, čučoriedka, datľa, egreš, figa, granátové jablko, grapefruit, hruška, jablko, jahoda, kivi, liči, limetka, malina, mandarínka, mango, marhuľa, moruša, nektárinka, papája, pomaranč, rebarbora, slivka, šípka, melón vodový, zmes hrozna (modré, biele, sušené hrozienko), zmes melónov (medový melón, melón kantalup), zmes ríbezlí (červené, čierne),
ryby a morské plody: homár, chobotnica, kalmár, kambala veľká, kapor, kaviár, krab, losos, makrela, mečúň obyčajný, morský čert, morský vlk, okúnik severský, pražma kráľovská, pstruh, rak riečny, sardela, sardinka, sleď, solea obyčajná, spirulina spp., šťuka, treska, treska škvrnitá,tuniak, úhor, ustrica, mušľa venus, zmes garnátov (kreveta červenopása, garnáty),
bylinky a korenie: aníz, bazalka, bobkový list, cesnak, čili, estragón, horčičné semienka, chmeľ, chren, kajenské korenie, rumanček, kapary,karí, klinček, koreň sladkého drievka, korenie (čierne, biele), koriander, kôpor, majorán, muškátový orech, oregano, petržlen, rasca, rozmarín,šafran, šalvia, škorica, tymián, vanilka, zázvor, zmes mäty (mäta pieporná, mäta),
orechy a semená: arašidy, chia semienka, jedlý gaštan, kešu orech, kokosový orech, kolový orech, ľanové semienka, lieskový orech, mak, makadamiový orech, mandľa, para orech, píniový orech, pistácia, konopné semienka, sezam, slnečnicové semienka, vlašský orech,
iné: agar-agar, aloe vera, čierny čaj, kakaové bôby, karobová múka, káva, med, olej z bodliaka, prášok na pečenie, repkové semeno, zelenýčaj, zmes kvasníc (pekárske, pivovarské).
Balík vyšetrení zameraný na 108 vegetariánskych potravín, ktoré najčastejšie spôsobujú potravinové intolerancie:
zelenina: baklažán, cvikla, fenikel, kaleráb, karfiol, maniokový koreň, mrkva, paradajka, paprika, pórová zmes (pór, pažítka), sladký zemiak, špargľa, špenát, tekvica hokaido, topinambur, zeler, zemiak, zmes cibúľ (cibuľa, šalotka), zmes húb (hliva ustricová, šampiňón, huby šiitake, kuriatko jedlé),
strukoviny: cícer, sója, šošovica, zmes fazúľ (biela, zelená, záhradná),
obilniny obsahujúce lepok: lepok, jačmenná múka, ovsené otruby, pšeničná múka, špaldová múka,
bezlepkové obilniny a ich alternatívy: amarant, kukurica, pohánková múka, proso, quinoa, ryža,
mliečne produkty a vajíčka: bielok (slepačí), ementál, jogurt, kozie mlieko/kozí syr, kravské mlieko, mozzarella, ovčie mlieko/ovčí syr, žĺtok (slepačí),
čerstvé ovocie: ananás, avokádo, banán, bobule goji, broskyňa, čerešňa, čučoriedka, hruška, jablko, kivi, malina, marhuľa, rebarbora, slivka, zmes hrozna (modré, biele, sušené hrozienko),
ryby a morské plody: spirulina spp.,
bylinky a korenie: bazalka, cesnak, čili, horčičné semienka, chmeľ, koriander, oregano, petržlen, rasca, rozmarín, škorica, tymián, vanilka,zázvor, zmes mäty (mäta pieporná, mäta),
orechy a semená: arašidy, chia semienka, kešu orech, kokosový orech, ľanové semienka, lieskový orech, mandľa, píniový orech, pistácia,konopné semienka, sezam, slnečnicové semienka, vlašský orech,
iné: agar-agar, čierny čaj, kakaové bôby, karobová múka, káva, repkové semeno, zmes kvasníc (pekárske, pivovarské).